Είμαι 46 χρονών και βάφω τα μαλλιά μου πάνω από 20 χρόνια. Εδώ και 4 χρόνια, όποια βαφή χρησιμοποιώ (φαρμακείου , αγοράς…) έχω πολύ φαγούρα και γεμίζω σπυράκια στο κεφάλι, σβέρκο… Δεν ξέρω τι να κάνω. …φοβάμαι μήπως πάθω κάτι….

Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας. Αυτό που σας συμβαίνει είναι, κατά πάσα πιθανότητα, δερματίτιδα εξ επαφής στις βαφές. Για να μάθετε τι είναι αυτή η αλλεργία μπορείτε να ακολουθήσετε τον εξής σύνδεσμο: εδώ).

Κατ΄αρχάς αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να επιβεβαιώσετε τη διάγνωση, αλλά και να ταυτοποιηθεί η ουσία που σας ενοχλεί. Η διάγνωση αυτού του είδους αλλεργίας γίνεται με το patch test (διαβάστε σχετικά στη σελίδα μας, ακολουθώντας τον πιο πάνω σύνδεσμο). Ο Αλλεργιολόγος σας, μετά από τη λήψη ιστορικού και αφού φυσικά θα εξετάσει τη δερματίτιδα σας, θα σας κάνει patch tests που χρειάζονται 4 μέρες ώστε να τεθεί η διάγνωση.

Όταν βρεθεί η ουσία που σας ενοχλεί θα πρέπει, σε συνεργασία με τον κομμωτή και τον γατρό σας, να βρείτε κάποια βαφή που δεν περιέχει την ένοχη ουσία και στη συνέχεια να κάνετε δοκιμή σε ένα μικρό τμήμα του τριχωτού της κεφαλής, όπως πίσω από το αυτί σας. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τη νέα βαφή.

5/5 - (1 vote)
Print Friendly, PDF & Email