Καλησπέρα. Τι κυκλοφορεί αυτή την εποχή που προκαλεί ρινίτιδα, λαιμό που πονάει, και γενική κόπωση; Τα αντιισταμινικά δεν κάνουν σχεδόν τίποτε! Ευχαριστώ!

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.
Τα συμπτώματα που περιγράφετε θα μπορούσαν να οφείλονται είτε σε αλλεργική ρινίτιδα είτε σε ιογενή λοίμωξη που φαίνεται να είναι και το πιο πιθανό. Αν και συχνά είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας από το κοινό κρυολόγημα ωστόσο υπάρχουν κάποιες διαφορές!

1. Το κοινό κρυολόγημα συνήθως δεν διαρκεί πάνω από 5 με 7 ημέρες. Αντίθετα η αλλεργική ρινίτιδα διαρκεί όσο εισπνέετε το αλλεργιογόνο που σας ενοχλεί.

2. Τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας ξεκινούν μόλις έρθετε σε επαφή με το αλλεργιογόνο. Αντίθετα τα συμπτώματα του κρυολογήματος εμφανίζονται μερικά 24ωρα μετά την επαφή με τον ιό!

3. Οι αλλεργίες δεν προκαλούν ποτέ πυρετό ή μυαλγίες. Η καταρροή στην αλλεργική ρινίτιδα είναι καθαρή, σαν νερό.Συνήθως τα συμπτώματα εμφανίζονται στην αλλαγή των εποχών!

4. Βήχας με πονόλαιμο, παχύρευστες κίτρινες εκκρίσεις, πυρετό, πόνο στις αρθρώσεις, κόπωση, είναι χαρακτηριστικά συμπτώματα κρυολογήματος.

Θα σας συμβούλευα σε περίπτωση που τα συμπτώματα επιμένουν πάνω από μία εβδομάδα να απευθυνθείτε σε αλλεργιολόγο έτσι ώστε να γίνει σωστή διάγνωση και να σας χορηγήσει την καταλληλότερη για εσάς αγωγή.

Σημείωση allergikos.gr: Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις του κοινού σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την εξατομικευμένη ιατρική προσέγγιση και αντιμετώπιση

4.5/5 - (2 votes)
Print Friendly, PDF & Email