Είναι αλλεργικά τα αδερφάκια παιδιών με τροφική αλλεργία;

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη τα αδερφάκια παιδιών με τροφική αλλεργία δεν είναι απαραίτητα αλλεργικά. Στη νέα αυτή μελέτη φάνηκε ότι το 53% των αδερφών των παιδιών με τροφική αλλεργία είχε κάποια τροφική ευαισθητοποίηση ( θετικό τεστ) , αλλά μόνο το 13% αυτών είχε πραγματική τροφική αλλεργία.

Στη μελέτη συμμετείχαν 1120 παιδιά, τα οποία είχαν τουλάχιστον ένα αδερφάκι με πιστοποιημένη τροφική αλλεργία. Το 13% της τροφικής αλλεργίας στα αδερφάκια των αλλεργικών παιδιών  προέκυψε από τη λήψη αναλυτικού ιστορικού αντίδρασης σε τροφή και συνοδό εργαστηριακό έλεγχο. Το 53% της ευαισθητοποίησης προέκυψε από τον εργαστηριακό έλεγχο ( δερματικές δοκιμασίες και αιματολογικό έλεγχο) στον οποίο υποβλήθηκαν τα παιδιά. Είναι προφανές ότι τα δύο ποσοστά απέχουν κατά πολύ.

Μέχρι τώρα τα αδερφάκια παιδιών με τροφική αλλεργία θεωρούνταν παιδιά υψηλού κινδύνου για τροφικές αλλεργίες, και γι αυτό πολύ συχνά υποβάλλονταν σε προληπτικούς ελέγχους για διάφορα τροφικά αλλεργιογόνα.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, ο προληπτικός έλεγχος σε αυτά τα παιδιά μπορεί να οδηγήσει σε ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Στα παιδιά που έχουν ήδη μία τροφική ευαισθητοποίηση ( θετικά τεστ και μόνο ) δεν πρέπει να μπαίνει η ταμπέλα της τροφικής αλλεργίας. Έτσι προτείνεται να γίνεται έλεγχος για τροφική αλλεργία σε αυτά τα παιδιά μόνο επί συμπτωμάτων και όχι προληπτικά σαν screening.

Περισσότερα για τη μελέτη μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.sciencedaily.com/releases/2015/11/151105084512.htm

 

πηγή φωτo: beforeitnews.com

5/5 - (1 vote)
Print Friendly, PDF & Email