ΕΡΩΤΗΣΗ: Είμαι 40 ετών και πάσχω από βρογχικό άσθμα. Παίρνω εισπνεόμενα φάρμακα πάνω από 10 χρόνια. Είναι πιθανόν το άσθμα μου να οφείλεται σε αλλεργία? Πως μπορώ να το διαπιστώσω?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 

Το άσθμα σας έχει μια σημαντική πιθανότητα να οφείλεται σε αλλεργία. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα ή περισσότερα εισπνεόμενα αλλεργιογόνα πυροδοτούν και συντηρούν τη χρόνια αντίδραση στους βρόγχους του πνεύμονα. Γι αυτό, αναγκάζεστε να λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, με σκοπό να αντιμετωπίζετε τα συμπτώματα του άσθματος.

Ο αμεσότερος τρόπος για να διαπιστώσετε αν το άσθμα σας είναι αλλεργικής αιτιολογίας είναι να υποβληθείτε σε δερματικές δοκιμασίες νυγμού, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.  Αναλόγως των αποτελεσμάτων, ο αλλεργιολόγος σας μπορεί να επιλέξει να συμπληρώσει την εξέταση με αιματολογικό έλεγχο ή με κάποια ειδική δοκιμασία.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποκαλύψετε το ένοχο αλλεργιογόνο, αν υπάρχει τέτοιο, να λάβετε συμβουλές για το πώς θα μειώσετε την έκθεση, και ίσως σημαντικότερο, να ενημερωθείτε για το αν μπορείτε να αντιμετωπίσετε αιτιολογικά το αλλεργικό άσθμα με ειδική ανοσοθεραπεία. Αυτή είναι η διαδικασία που επιχειρεί να ‘επανασυμφιλιώσει’ τον οργανισμό με το αλλεργιογόνο, καταργώντας την αλλεργία και αντιμετωπίζοντας έτσι την αιτία του αλλεργικού άσθματος

Περισσότερη ενημέρωση για την ανοσοθεραπεία μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

 

5/5 - (1 vote)
Print Friendly, PDF & Email