ΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ. ΞΕΚΙΝΗΣΑ 12 ΕΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΠΕΦΥΚΙΤΙΔΑ ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΟ , ΑΠΟ ΤΑ 16 ΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΑΣΘΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΙΑ. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 2 ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΡΙΣΗ ΑΣΘΜΑΤΟΣ .ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΑΛΛΕΡΓΙΚΑ ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΑΤΕΣ , ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ , ΤΑ ΑΓΡΟΣΤΩΔΗ , ΤΟ ΠΕΥΚΟ , ΤΑ ΑΚΑΡΕΑ , Η ΜΟΥΧΛΑ , Η ΕΛΙΑ , ΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ , ΤΟ ΠΕΡΔΙΚΑΚΙ. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΠΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ? ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ? ΠΑΙΡΝΩ SΥMΒΙCORT ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΘΜΑ KAI PULMICORT ΓΙΑ TH MYTH . ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

Απάντηση: Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Είναι σαφές οτι είστε ένας κλασσικός αλλεργικός ασθενής με σοβαρές εκδηλώσεις από το ανώτερο (μύτη- μάτια) και κατώτερο (πνεύμονες) αναπνευστικό σύστημα. Θα ήταν σκόπιμο να είχαμε κάνει αυτή την κουβέντα αρκετά χρόνια πριν, όταν ακόμα ο οργανισμός σας δεν είχε ευαισθητοποιηθεί σε τόσα πολλά αλλεργιογόνα. Πράγματι, με την πάροδο των ετών και αν ο ασθενής δεν υποβληθεί έγκαιρα σε ανοσοθεραπεία, η άμυνα του σώματος αναγνωρίζει όλο και περισσότερες ουσίες ως εχθρό με αποτέλεσμα ο ασθενής να εμφανίζει αλλεργία σε όλο και περισσότερα αλλεργιογόνα. Μόνο η ανοσοθεραπεία, όταν ξεκινάει έγκαιρα, ανακόπτει την ανάπτυξη των νέων ευαισθητοποιήσεων. Ιδανικά πρέπει η ανοσοθεραπεία να ξεκινάει όταν υπάρχουν μέχρι 4 το πολύ αλλεργιογόνα. Αν ο ασθενής έχει αλλεργία σε περισσότερα των 4 αλλεργιογόνων οι πιθανότητες επιτυχίας αρχίζουν να μειώνονται. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορείτε να δοκιμάσετε την ανοσοθεραπεία, αλλά πρέπει να γνωρίζετε οτι δεν έχετε ίδιες πιθανότητες επιτυχίας με κάποιον που έχει ευαισθησία σε 1 έως 4 αλλεργιογόνα. Ωστόσο, επειδή είστε σε σοβαρή κατάσταση όπως περιγράφετε, ίσως υπάρχει μια άλλη θεραπεία για εσάς- όπως και για όλους τους ασθενείς με σοβαρό άσθμα- που γίνεται με μια ουσία που καταπολεμά το αντίσωμα της αλλεργίας. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο διότι η περιγραφή μιας πιθανής θεραπείας ξεφεύγει από το σκοπό της ενημέρωσης με ηλεκτρονικό μήνυμα, αλλά οφείλω να σας προτρέψω να επισκεφθείτε τον αλλεργιολόγο σας ο οποίος, αν υπάρχει ένδειξη να ξεκινήσετε τη θεραπεία αυτή, σίγουρα θα σας ενημερώσει σχετικά. Τέλος είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχίσετε τη θεραπεία με τα φάρμακα που περιγράφετε γιατί, προς το παρόν, είναι ο μόνος τρόπος να κρατηθεί το άσθμα υπό έλεγχο!

Για την ομάδα του allergikos.gr

Γιώργος Σταυρουλάκης

Αλλεργιολόγος

Σημείωση allergikos.gr: οι απαντήσεις στις ερωτήσεις του κοινού σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την εξατομικευμένη ιατρική προσέγγιση και αντιμετώπιση.

Rate this post
Print Friendly, PDF & Email