Ερώτηση: Καλησπέρα είμαι 20 ετών & περίπου 1 χρόνο έχω βήχα έντονο σε σημείο που νομίζω ότι πνίγομαι. Πήγα σε πολλούς γιατρούς & όλοι μου έλεγαν ότι ήταν κρίση πανικού. Μόνο πριν δύο μήνες μου είπε ένας γιατρός ότι έχω οπισθορρινική έκκριση. Μου ζήτησε κάποιες εξετάσεις. Έκανα σπιρομέτρηση & είναι καθαρή, έκανα ακτινογραφία στην ρινική κοιλότητα & είναι καθαρή. Μού είπε να πάρω aurid μόνο & θα περάσει. Εγώ όμως υποφέρω, πνίγομαι & νομίζω ότι θα πεθάνω από αυτό. Έχω πάει πολλές φορές σε εφημερεύοντα νοσοκομείαγιατί φοβάμαι ότι πνίγομαι γιατί δεν έχω αναπνοή. Μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε; Ευχαριστώ

Απάντηση 

Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας.

Λόγω του χρονικού διαστήματος που παρουσιάζετε το βήχα , ο βήχας πια χαρακτηρίζεται ως χρόνιος βήχας.

Οι συχνότερες αιτίες χρόνιου βήχα είναι το άσθμα, η ρινίτιδα με οπισθορινική έκκριση όπως ήδη ειπώθηκε και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Φυσικά δεν αποκλείονται και άλλα πιο σπάνια αίτια. Δε μας αναφέρεται επίσης αν ο βήχας είναι παραγωγικός ή ξηρός, αν τα πτύελα είναι κεχρωσμένα, αν επηρεάζεται ( επιδεινώνεται ) από κάποιους (παράγοντες) κ.α. πολύ σημαντικά για να γίνει μία διάγνωση. Με βάσει τα παραπάνω είναι προφανές ότι το πρόβλημα του χρόνιου βήχα είναι  πολύπλοκο και είναι απαραίτητη η κλινική εξέταση του ασθενούς, καθώς και το αναλυτικό ιστορικό του.

Θα πρέπει να επισκεφτείτε ειδικούς που ασχολούνται με το χρόνιο βήχα για να γίνει μία ασφαλής διάγνωση και ακολούθως θεραπεία. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με την επίσκεψή σας σε έναν αλλεργιολόγο ο οποίος, βάση του ιστορικού και των διαγνωστικών εξετάσεων θα μπορέσει να σας κατευθύνει.  

Με εκτίμηση,  

Πίσκου Κωνσταντίνα

Αλλεργιολόγος 

Σημείωση allergikos.gr: Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις του κοινού σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την εξατομικευμένη ιατρική προσέγγιση και αντιμετώπιση.

 

5/5 - (1 vote)
Print Friendly, PDF & Email