Ερώτηση: Πρόσφατα ανακάλυψα ότι έχω αλλεργία στις γάτες αν και συμβιώνω με αυτές αρκετά χρόνια.Επειδή φοβάμαι μήπως η ρινίτιδα που έχω εξελιχθεί σε αλλεργικό άσθμα Θα ήθελα να ξέρω αν αρχίζοντας την ανοσοθεραπεία θα πρέπει να απομακρυνθώ απο το χώρο που βρίσκονται οι γάτες,μετά απο πόσο καιρό θα δω βελτίωση και αν θα μπορέσω να συμβιώσω ξανά με τα αγαπημένα μου κατοικίδια.Τα ζώα που βρίσκονται σε εξωτερικό περιβάλλον με επηρεάζουν με τον ίδιο τρόπο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Το αλλεργιογόνα της γάτας ως πρωτεινικά μόρια προκαλούν πολύ συχνά άσθμα.  Αν έχετε αποφασίσει να μην αποχωριστείτε τη γάτα σας , τότε η θεραπεία  που ενδείκνυται είναι η ανοσοθεραπεία. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και  τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται μετά ένα έτος περίπου ( κάποιες  φορές και εντός 6 μηνών).
Δεν είναι απαραίτητο ξεκινώντας ανοσοθεραπεία να απομακρυνθείτε απο το  χώρο με τις γάτες ( αν έχετε αποφασίσει να τις κρατήσετε). Αυτό όμως είναι  κάτι που θα το αποφασίσει ο γιατρός σας. Σίγουρα  θα πρέπει να πάρετε  κάποια μέτρα για να ελαττώσετε το αλλεργιογονικό φορτίο στο σπίτι παράλληλα  με τη σωστή χρήση των φαρμάκων για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Τα ζώα που βρίσκονται στο εξωτερικό περιβάλλον σας επηρεάζουν το ίδιο αλλά  με πιο ήπιο τρόπο καθώς το αλλεργιογονικό φορτίο που φτάνει σε σας είναι  πολύ μικρότερο.

Περισσότερες πληροφορίες για την ελάττωση  του αλλεργιογονικού φορτίου της γάτας μπορείτε να διαβάσετε στο ακόλουθο  link
http://www.allergikos.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%b6%cf%8e%ce%b1/

Πίσκου Κωνσταντίνα

Αλλεργιολόγος

Σημείωση allergikos.gr: Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις του κοινού σε καμία  περίπτωση δεν υποκαθιστούν την εξατομικευμένη ιατρική προσέγγιση και  αντιμετώπιση.

4/5 - (2 votes)
Print Friendly, PDF & Email