Απαιτείται άμεση δράση εναντίον των αλλεργικών παθήσεων

Οι αλλεργικές ασθένειες είναι πια επιδημία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς νοσούν από αυτές πάνω από 150 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, και προβλέπεται να αυξηθούν σε 250 εκατομμύρια μέσα στην επόμενη δεκαετία.

logo-14-eaacicopenhagenΛαμβάνοντας υπόψη τον υψηλό επιπολασμό, σε συνδυασμό με το σημαντικό ατομικό και κοινωνικό βάρος εξαιτίας του αντίκτυπου στην ποιότητα της ζωής και των άμεσων και έμμεσων δαπανών που προκαλούνται από αλλεργίες, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αλλεργίας και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI)  προειδοποίησε κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Συνέδριου της, που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη (Δανία,) ότι η άμεση και συντονισμένη δράση είναι αναγκαία. Ως εκ τούτου, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα για τις αλλεργικές παθήσεις.

Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αλλεργίας και Κλινικής Ανοσολογίας άνοιξε γραφείο στις Βρυξέλλες, για να προωθήσει την σημαντική αυτή πρωτοβουλία. «Η ερεύνα για τις αλλεργίες εξακολουθεί να αποτελεί βασική ανάγκη, για τον έλεγχο των συμπτωμάτων, την κατανόηση και την πρόληψη. Επιπλέον απαιτείται υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και μια κοινή πρακτική της ειδικότητας για να επιτραπεί η ελεύθερη κυκλοφορία των ασθενών και των επαγγελματιών του τομέα της υγείας σε όλες τις χώρες της ΕΕ », τονίζει ο Νικόλαος Γ. Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του EAACI.

Μια σειρά από συντονισμένες δράσεις σε κεντρικό αλλά και εθνικά επίπεδα στοχεύουν μέσα στα επόμενα χρόνια να υλοποιήσουν μια σειρά προτάσεων και δράσεων ώστε να ανέβει η προσοχή για τα αλλεργικά νοσήματα ψηλά στην Ευρωπαϊκή ατζέντα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

5/5 - (2 votes)
Print Friendly, PDF & Email