Πώς να μειώσω τα αλλεργιογόνα στον κήπο μου το φθινόπωρο;

Για τους ανθρώπους που αγαπούν την κηπουρική ο καθαρισμός του κήπου το φθινόπωρο είναι σημαντικός, αλλά είναι και πηγή αλλεργιών. Οι αλλεργικοί στο περδικάκι και στους μύκητες μπορεί να έχουν προβλήματα καθαρίζοντας τον κήπο τους αυτή την εποχή, από την άλλη πλευρά όμως, σίγουρα η καθαριότητα αυτή βοηθά να μειωθούν τα αλλεργιογόνα στον χώρο αυτό.

Για να γίνει αυτό με ασφάλεια αρκεί να ακολουθηθούν μερικές βασικές αρχές, όπως δημοσιεύει η ACAAI (American Academy of Asthma Allergy Immunology).

Οι εργασίες είναι σημαντικό να γίνουν νωρίς το πρωί ή αργά προς το βράδυ. Το μεσημέρι και το απόγευμα είναι οι ώρες που οι γύρεις έχουν την μεγαλύτερη συγκέντρωση. Μετά από μια μικρή βροχή, είναι ακόμα καλύτερα γιατί αυτή μειώνει ακόμα περισσότερο τις γύρες στην ατμόσφαιρα.

Είναι πολύ σημαντική η προστασία. Χρησιμοποιήστε ειδικές μάσκες για την αποφυγή γύρεων και γάντια, φορέστε μεγάλα προστατευτικά γυαλιά και ρούχα που καλύπτουν χέρια και πόδια. Με τον τρόπο αυτό προστατεύεστε από την εισπνοή και την επαφή με τα αλλεργιογόνα.

Αν σχεδιάζετε να φυτέψετε νέα φυτά στον κήπο σας, ενημερωθείτε αν αυτά συγγενεύουν με κάποια από τα υπεύθυνα για τις αλλεργίες σας αλλεργιογόνα.

Καθαρίστε πολλές φορές και σύντομα. Συχνά μύκητες και γύρη συγκεντρώνονται στα πεσμένα φύλλα. Με την ένδυση που αναφέρθηκε παραπάνω, περιποιηθείτε το γκαζόν και ξεχορταριάστε συχνά. Το να κόβετε το γκαζόν συχνά το αποτρέπει από το να ανθίσει. Παρόλα αυτά, αν παρά την προστασία έχετε συμπτώματα, ζητήστε από κάποιον στην οικογένεια σας να σας βοηθήσει. Πριν μπείτε στο σπίτι, βγάλτε τα παπούτσια σας και κάνετε αμέσως μπάνιο, καθώς τα παπούτσια, τα μαλλιά και τα ρούχα σας έχουν μαζέψει γύρη και σπόρες μυκήτων.

Πάρετε την θεραπεία σας, βοηθά σίγουρα να ελέγξετε τα συμπτώματά σας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

5/5 - (1 vote)
Print Friendly, PDF & Email