ΕΡΩΤΗΣΗ: Υποφέρω εδώ και 6 χρόνια από αλλεργική επιπεφυκίτιδα και τα συμπτώματα ξεκινάνε την άνοιξη και διαρκούν όλο το καλοκαίρι.Τα κολλύρια που εφαρμόζω μετά από τη συνταγή του οφθαλμιάτρου ανακουφίζουν τα συμπτώματα αλλά δεν θεραπεύουν το πρόβλημα. Υπάρχει τρόπος να θεραπεύσω το πρόβλημα και να απαλλαγώ από το ενοχλητικό πρόβλημα; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !

Απάντηση:

Η φαρμακευτική αγωγή με τα κολλύρια είναι αυτό που αναφέρετε, μόνο  συμπτωματική αγωγή. Όσο διαρκεί η θεραπεία υπάρχει ύφεση των συμπτωμάτων  και με τη διακοπή της, αυτά επανέρχονται. Η ανοσοθεραπεία από την  άλλη  έναντι των υπεύθυνων αλλεργιογόνων αποτελεί τη μοναδική αιτιολογική  θεραπεία  . Πρόκειται για την απευαισθητοποίηση έναντι  των υπεύθυνων  αλλεργιογόνων με εμβόλια μηνιαία ή σταγόνες υπογλώσσια σε καθημερινή βάση.  Η διάρκεια αυτής της θεραπείας είναι 3-5 έτη. Βασική προυπόθεση όμως, είναι  η ανεύρεση των υπεύθυνων αλλεργιογόνων για τον κάθε ασθενή. Συνεπώς θα  πρέπει να επισκεφτείτε έναν αλλεργιολόγο, που είναι ο ειδικός, για να  κανετε τις απαραίτητες εξετάσεις προς ανίχνευση των αλλεργιογόνων που είναι  υπεύθυνα για τη δική σας κλινική εικόνα.

Περισσότερα για την ανοσοθεραπεία  μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Πίσκου Κωνσταντίνα

Αλλεργιολόγος

Σημείωση allergikos.gr: Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις του κοινού σε καμία  περίπτωση δεν υποκαθιστούν την εξατομικευμένη ιατρική προσέγγιση και  αντιμετώπιση.

5/5 - (1 vote)
Print Friendly, PDF & Email