ΕΡΩΤΗΣΗ: Πάντα όταν εμφανίζεται η κνίδωση στη μικρή μου είναι μετά από ίωση και τη πρώτη μέρα μου κάνει 38 πυρετό είτε πίνει κάποιο φάρμακο είτε όχι. Μου έχουν πει ότι είναι μεταλοιμώδης και χρόνια κνίδωση δηλαδή είναι κάποιο μικρόβιο στο αίμα η πως μπορούμε να βρούμε τη την πειράζει. Και γιατί την πιάνει κάθε τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φλεβάρη. Απλά θέλω και μια γνώμη δικιά σας αν μπορείτε να με βοηθήσετε.

Απάντηση:

Για να μιλήσουμε για χρόνια κνίδωση, θα πρέπει η μικρή σας να έχει συμπτώματα για 6 συνεχόμενες εβδομάδες. Από την περιγραφή σας φαίνεται να έχει οξέα υποτροπιάζοντα επεισόδια κνίδωσης. Στα παιδιά οι λοιμώξεις είναι το συχνότερο αίτιο κνίδωσης. Από όσα περιγράφετε και στην μικρή σας η αιτία είναι ακριβώς αυτή, δηλαδή οι ιώσεις που σε συνδυασμό με την απάντηση του οργανισμού της προκαλούν αυτή την εικόνα. Εμφανίζεται τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, γιατί ακριβώς αυτή είναι η περίοδος που έχουμε περισσότερες ιώσεις. Το να την υποβάλλετε σε σειρά εξετάσεων δεν θα σας βοηθήσει να βρείτε κάποια άλλη αιτία από αυτή που σας έχουν ήδη υποδείξει και σας επιβεβαιώνω κι εγώ. Ο έλεγχος συστήνεται για την χρόνια κνίδωση για να αποκλειστεί η σχέση της με κάποιες χρόνιες λοιμώξεις ή κάποια αυτοάνοσα νοσήματα, και ακόμα και σε αυτή την περίπτωση συχνά δεν βρίσκουμε κάποιο σαφές αίτιο.

 

Ειρήνη Ρουμπεδάκη

Αλλεργιολόγος

 

Σημείωση allergikos.gr: Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις του κοινού σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την εξατομικευμένη ιατρική προσέγγιση και αντιμετώπιση

3.3/5 - (3 votes)
Print Friendly, PDF & Email