ΕΡΩΤΗΣΗ:Έχω αλλεργία στην γάτα διαγνωσμένη από αλλεργιολόγο αλλά κατοικεί στο σπίτι της πεθεράς μου και ο γιος μου περνά πολλές ώρες εκεί. Επισκέπτομαι το σπίτι κι εγώ, μάλιστα ένα βραδύ κοιμήθηκα σε ένα δωμάτιο κ έπαθα δύσπνοια. Κάνω χρήση αερολιν αλλά θέλω να ξέρω κατά ποσό βλάπτουν τα εμβόλια στον άνθρωπο, ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Το Αerolin μόνο του δεν φτάνει για να ελεγχθεί το αλλεργικό άσθμα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε ρυθμιστική θεραπεία και με άλλα φάρμακα και για το άσθμα και για την αλλεργική ρινίτιδα αν έχετε, ειδικά έχοντας μια γάτα στο ευρύ σας περιβάλλον. Απαντώντας στην ερώτησή σας, η ενέσιμη απευαισθητοποίηση σε αλλεργιογόνα («τα εμβόλια» δηλαδή) είναι ιδιαίτερα ασφαλής, καταγράφονται παρόλα αυτά σε λίγες περιπτώσεις κάποιες τοπικές ή και συστηματικές αλλεργικές αντιδράσεις, στο μισάωρο που ακολουθεί την χορήγηση. Εφόσον όμως γίνει από γιατρό με εμπειρία στην θεραπεία αυτή, εκπαιδευμένο να αντιμετωπίσει τις παραπάνω αντιδράσεις,  και εφόσον τηρηθούν οι  οδηγίες που θα σας δώσει, δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο. Το να ένα ελέγξετε το άσθμα σας πριν την έναρξη της ενέσιμης  ανοσοθεραπείας θα είναι οπωσδήποτε μία από αυτές τις οδηγίες.

Ειρήνη Ρουμπεδάκη

Αλλεργιολόγος

Σημείωση allergikos.gr: Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις του κοινού σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την εξατομικευμένη ιατρική προσέγγιση και αντιμετώπιση.

Rate this post
Print Friendly, PDF & Email