Δημιουργήθηκε η πρώτη ομάδα εργασίας στο Ευρωκοινοβούλιο για τις Αλλεργίες και το Άσθμα

Ο  Καθηγητής Ν. Παπαδόπουλος , υπεύθυνος της μονάδας αλλεργιολογίας  της 2ης Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής  εγκαινίασε τέλος Μαρτίου στις Βρυξέλλες, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργίας και Κλινικής Ανοσολογίας, τη νέα Ομάδα Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου για τις Αλλεργίες και το Άσθμα. Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται μία τέτοια ομάδα εργασίας.

Η ομάδα προεδρεύετε από την Ευρωβουλευτή  Sirpa Pietikäinen και έχει στόχο την πρόταση θεσμικών ενεργειών για την αντιμετώπιση  των αλλεργιών και του άσθματος και την ανακούφιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών που πάσχουν από αυτές.

Πάνω από  150εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ζούνε με αλλεργίες αλλά οι μισοί περίπου από αυτούς υποδιαγιγνώσκονται ή η νόσος τους είναι αρρύθμιστη. Η αλλεργία και το άσθμα είναι από τις συχνότερες χρόνιες νόσους στην Ευρώπη, παρόλο που αρκετοί από τους ασθενείς δεν αναφέρουν τα συμπτώματά τους ( τα υποεκτιμούν ) ή δεν έχουν λάβει μία σωστή διάγνωση.

Ασθενείς και γιατροί αναμένουν ότι μία τέτοια Ομάδα Εργασίας για την Αλλεργία και το Άσθμα θα υποστηρίξει την έρευνα για τις αιτίες των αλλεργιών και του άσθματος, την πρόληψη και αντιμετώπιση αυτών , την αύξηση της ευαισθητοποίησης  για την αυξανόμενη συχνότητα αυτών των ασθενειών, καθώς και την προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των ασθενών.   

Ο κος. Παπαδόπουλος δήλωσε:  “Οι ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της επιδημίας των αλλεργιών  είναι πολλές συμπεριλαμβανομένων της ενίσχυσης της έρευνας, βελτίωσης των ιατρικών υπηρεσιών  και  δημιουργίας  προγραμμάτων δημόσιας υγείας. Σήμερα, έγινε ένα μεγάλο βήμα! Το Ευρωκοινοβούλιο αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος και ανταποκρίνεται”.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ κι εδώ.

5/5 - (2 votes)
Print Friendly, PDF & Email