Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.
Καταρχήν σε ό,τι αφορά τα συμπτώματα της εποχικής αλλεργικής ρινίτιδας που αναφέρετε (μπούκωμα, καταρροή, συχνοί πταρμοί) υπάρχουν δύο τρόποι θεραπευτικής προσέγγισης. Ο πρώτος αφορά την συμπτωματική αγωγή, δηλαδή τα αντιισταμινικά και τα ρινικά σπρέι που σας χορήγησαν οι γιατροί που επισκευθήκατε και έχουν σαν στόχο τον έλεγχο των συμπτωμάτων. Για να είναι αποτελεσματική, η αγωγή θα πρέπει να λαμβάνεται σταθερά καθ’όλη τη διάρκεια της γυρεοφορίας. Η δεύτερη θεραπευτική προσέγγιση είναι η ανοσοθεραπεία, δηλαδή η αυξανόμενη χορήγηση, είτε με υποδόριες ενέσεις, είτε με υπογλώσσιες σταγόνες ή χάπια, του αλλεργιογόνου που σας ενοχλεί, με στόχο την σταδιακή ανάπτυξη ανοχής. Πρόκειται με άλλα λόγια για μια αιτιολογική προσέγγιση που στοχεύει στην εκρίζωση της αλλεργίας σας. Ο αλλεργιολόγος σας είναι ο ειδικός που θα εκτιμήσει αν είστε κατάλληλος ασθενής και θα σας χορηγήσει την κατάλληλη για εσάς ανοσοθεραπεία. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα πάνω στην ανοσοθεραπεία ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.allergikos.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BB%CE%BB/
Τέλος θα σας συμβούλευα να επισκευθείτε χωρίς καθυστέρηση τον παθολόγο σας για τη διερεύνηση των συμπτωμάτων που αναφέρετε (εφίδρωση, ζάλη, κεφαλαλγία, κόπωση) ώστε να αποκλεισθούν και άλλες αιτίες, καθώς τα συμπτώματα αυτά δεν είναι “τυπικά” συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας.
Σημείωση allergikos.gr: Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις του κοινού σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την εξατομικευμένη ιατρική προσέγγιση και αντιμετώπιση.