11ο Πανελλήνιο Αλλεργιολογικό Συνέδριο 14-17 Απριλίου 2016 “Αλλεργία σε όλες τις ηλικίες και όλες τις εποχές”

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και ο τόπος διεξαγωγής του 11ου Πανελλήνιου Αλλεργιολογικού συνεδρίου

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συνεδρίου     Καλλιόπη Κόντου-Φίλη Μ.D., Ph.D..

“Νεώτερα δεδομένα και από συναφείς επιστημονικούς κλάδους ή ειδικότητες – ανοσολογία, επιδημιολογία, μοριακή βιολογία κ.α. – έχουν καταστήσει απόλυτα σαφές ότι τα αλλεργικά νοσήματα αποτελούν κλινικές εκδηλώσεις πολυπαραγοντικής, συστηματικής διαταραχής με  εκτροπή της φυσιολογικής ανοσιακής απάντησης. Κλινικά οι αλλεργίες – πέραν της διαφοροποίησής τους κατά όργανο στόχο- συχνά ποικίλλουν τόσο στις διάφορες ηλικιακές ομάδες, όσο και στην πορεία του φυσικού έτους. Με σκοπό την έμφαση σε αυτά τα χαρακτηριστικά και την εξ αυτών καθοριζόμενη διαγνωστική και θεραπευτική προσπέλαση, επιλέξαμε ως τίτλο του 11ου Συνεδρίου μας  “Αλλεργία σε ολες τις ηλικίες και ολες τις εποχές”. Υπό την θεώρηση αυτή, πρέπει  να τονιστεί η ανάγκη τόσο για την σφαιρική αντιμετώπιση, όσο και την εις βάθος χρόνου παρακολούθηση του αλλεργικού ασθενούς. Εξυπακούεται ότι για την επίτευξη του σκοπού αυτού συχνά απαιτείται και η αγαστή συνεργασία με συναδέλφους συναφών ειδικοτήτων. Με γνώμονα τις θέσεις μας αυτές έγινε η επιλογή θεμάτων, ομιλητών και συντονιστών.    

Εκ μέρους  των μελών της Ο.Ε. θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ομιλητές

– ιδιαίτερα τους διακεκριμένους προσκεκλημένους μας από το εξωτερικό και από συναφείς ειδικότητες της ημεδαπής  – καθώς και τους προέδρους, συντονιστές, σχολιαστές και όλους,  όσοι έχουν συμβάλει στην Πανελλήνια επιστημονική εκδήλωση της ΕΕΑΚΑ, που οργανώνεται κατά τα ζυγά έτη από το 1992. Σημειώνεται ότι υπήρξε μικρή διακοπή μόνο περί το 1997,  διότι η ολιγομελής τότε οικογένεια των αλλεργιολόγων είχε αφοσιωθεί στην οργάνωση του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου, ΕΑΑCI ’97 (Ρόδος, 1-4 Ιουνίου), του δεύτερου Annual Congress  της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, που έχει οργανωθεί στην χώρα μας με ευθύνη της ΕΕΑΚΑ. Οφείλω, επίσης, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΑΚΑ για την εμπιστοσύνη τους να μου αναθέσουν την Προεδρία του Συνεδρίου και να συγχαρώ τα μέλη  της Οργανωτικής Επιτροπής, που υπό συνθήκες οικονομικο-πολιτικής αβεβαιότητας στην     χώρα μας, ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας -σε  βραχύ χρονικό διάστημα- την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Αλλεργιολογικής οικογένειας. Τέλος, πρέπει να υπογραμμιστεί και η συμβολή του φαρμακευτικού κλάδου – κινητήριας δύναμης – προς επίτευξη των επιστημονικών σκοπών της παρούσης εκδήλωσης. Θερμές ευχαριστίες, ισοδυνάμως προς όλες τις εταιρείες, για την ευγενή και ουσιαστική συμμετοχή τους.”

Ο πρόεδρος της ΕΕΑΚΑ αναφέρει:

“Από το 1973 που ιδρύθηκε η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) με πρόεδρο τον αείμνηστο Σπύρο Μπένο, μέχρι το 1977 που η Αλλεργιολογία αναγνωρίσθηκε ως συναφής ειδικότητα της Παθολογίας και της Παιδιατρικής και από το 1981 που η Αλλεργιολογία αναγνωρίσθηκε ως κύρια Ειδικότητα μέχρι το 1992 που διοργανώθηκε το 1ο Πανελλήνιο συνέδριο Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας με Πρόεδρο τον αείμνηστο Ευάγγελο Αποστόλου, φθάνουμε πλέον στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ειδικότητάς μας που διοργανώνεται από την ΕΕΑΚΑ και πρόκειται να διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2016.

   Το πρόγραμμα του Συνεδρίου μας έχει, όπως πάντοτε, εκπονηθεί με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, φροντίδα και σεβασμό στο ακροατήριο με σκοπό την επίτευξη υψηλής ποιότητας και ευρύτητας επιστημονικού μέρους. Πολλοί ξένοι και Έλληνες ειδικοί διακεκριμένοι στο πεδίο της Αλλεργιολογίας, του Άσθματος και της Κλινικής Ανοσολογίας έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στην παθογένεια, τους μηχανισμούς, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση-θεραπεία των αλλεργικών νοσημάτων, τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά.

            Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο κα. Καλλιόπη Κόντου-Φίλη και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την προσπάθειά τους να διοργανώσουμε ένα επιτυχημένο Πανελλήνιο Συνέδριο. Ελπίζω ότι το Συνέδριό μας θα είναι, εκτός των άλλων, μια ευκαιρία για φίλους να συναντηθούν, να συμμετάσχουν στο κοινωνικό πρόγραμμα και ίσως να ξεφύγουν για λίγο από την καθημερινότητα.

            Εκ μέρους της ΕΕΑΚΑ σας καλώ να συμμετάσχετε ενεργά στην κορυφαία επιστημονική εκδήλωση για την ειδικότητα της Αλλεργιολογίας στην Ελλάδα, που είναι το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας. Πιστεύω ότι το Συνέδριό μας θα είναι ενδιαφέρον, παραγωγικό και ευχάριστο για όλους εσάς οι οποίοι θα μας τιμήσετε με τη συμμετοχή σας.”

Χρήστος Γρηγορέας

Πρόεδρος ΕΕΑΚΑ

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ

1.5/5 - (2 votes)
Print Friendly, PDF & Email